Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 01-23-2018, 08:21 PM   #1
Broncbuster
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 10
Default 2006 GS Endura 6331 interior light issue

Hello, new to the forum but not new to RV's.

Got rid of a E450 class C and bought a 2006 GS Endura 6331 on the Chevrolet Kodiak Chassis.

Coach is a low mileage (12K) and has been well maintained.

Everything on the interior seems to work fine except the 12V lights that is in the slide out over the sofa(mounted on the bottom of the overhead cabinet, the light in the slide out in the bedroom( again mounted on bottom of overhead cabinet. and the light over the sink (again mounted on bottom of overhead cabinet). All lights are the same style and make. There seems to be no power to them.
I have checked all fuses in panel, and can't seem to find any other switch except the ones on the lights. I swapped bulbs and still nothing.
Any Ideas? Does anyone know where the power comes into the slide?
Broncbuster is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2018, 06:40 PM   #2
Frutza
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 108
Default

Now on mine, which is a totally different animal from yours, theres a 4x4 electrical box in the belly that they made connection for the cable on the slide, in other words, they run single power and ground cables, but for the slides they switch to a flexible "so" cord, like a extension cable
__________________
Mike & Becky
2005 Crescendo 8356
Frutza is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 08:16 AM   #3
Broncbuster
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 10
Default

Thanks for the reply. Hopefully the weather here will stay clear enough to run the slides out and check a few things out.
All other lights and 12V items work except these lights. I am guessing they run off the same fuse(either road side or curb side). Will look for junction box under slide area.
I will post findings.
Broncbuster is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 11:38 AM   #4
Sudsy
Senior Member
 
Sudsy's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Mechanicsville, Md.
Posts: 118
Default

Quote:
Originally Posted by Broncbuster View Post
Hello, new to the forum but not new to RV's.

Got rid of a E450 class C and bought a 2006 GS Endura 6331 on the Chevrolet Kodiak Chassis.

Coach is a low mileage (12K) and has been well maintained.

Everything on the interior seems to work fine except the 12V lights that is in the slide out over the sofa(mounted on the bottom of the overhead cabinet, the light in the slide out in the bedroom( again mounted on bottom of overhead cabinet. and the light over the sink (again mounted on bottom of overhead cabinet). All lights are the same style and make. There seems to be no power to them.
I have checked all fuses in panel, and can't seem to find any other switch except the ones on the lights. I swapped bulbs and still nothing.
Any Ideas? Does anyone know where the power comes into the slide?

Using a volt meter check for 12V at both sides of the switch. If you are afraid or not knowledgeable in electricity and electronics maybe you could get someone with some experience to help. I have had to change several light fixtures due to bad switches. Sometimes they can be cleaned up with some contact cleaner. These were NOT in my Gulf Stream but in other campers. I have converted my motor home to LED's throughout. Look on Ebay for LED bulbs.



Sudsy
__________________
2005 Sun Voyager Workhorse W22 with 8.1 ltr Chevy. Allison transmission. Full body paint.
Sudsy is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 02:09 PM   #5
Broncbuster
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 10
Default

I will use my Fluke meter and check them today. Just thought it was weird that all the same style did not work.
__________________
2006 GS 6331 on Chevrolet Kodiak Chassis w/ Duramax, pulling a 28' ATC trailer.
Broncbuster is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 03:48 PM   #6
Sudsy
Senior Member
 
Sudsy's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Mechanicsville, Md.
Posts: 118
Default

Quote:
Originally Posted by Broncbuster View Post
I will use my Fluke meter and check them today. Just thought it was weird that all the same style did not work.

Yea the one's I had I replaced 1 then another one did it so I ordered a couple and sold the camper with a spare.



Sudsy
__________________
2005 Sun Voyager Workhorse W22 with 8.1 ltr Chevy. Allison transmission. Full body paint.
Sudsy is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2018, 05:12 PM   #7
Broncbuster
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Sudsy View Post
Yea the one's I had I replaced 1 then another one did it so I ordered a couple and sold the camper with a spare.



Sudsy
Well you hit it right on the head. Power to switch no power out. Reason I thought I had no power was heat shrink connectors were sealed tight and could not get a good connection. Cut the wires and had power, by passed the switch and the light worked.
__________________
2006 GS 6331 on Chevrolet Kodiak Chassis w/ Duramax, pulling a 28' ATC trailer.
Broncbuster is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2018, 10:37 AM   #8
Broncbuster
New Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 10
Default

Just an update for any future RV'rs. Looked all around and could not find a switch that I thought would work. Lowes has a 110V rated chrome push button lamp switch for around $3 that works.
__________________
2006 GS 6331 on Chevrolet Kodiak Chassis w/ Duramax, pulling a 28' ATC trailer.
Broncbuster is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.