Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 02-02-2010, 11:33 AM   #1
jshelley13
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Default awning

when rolling up my awning,sometimes it works fine, other times it is very slow?,the other day , it was raining , & it would not roll up?, after playing w/ it & helping to hand roll it , ....... it slowly began to to rollup????any ideas....thks Jim
jshelley13 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 02:04 PM   #2
TNTraveler
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 57
Default

What make is your awning? Had the same trouble with mine and its a Care free of Colorado. Haven't been able to open it lately cause of the weather but will in a few weeks to check out the problem. Also you shouldn't roll up an awning if its wet. Will cause the material to smell and get rotten.
__________________
1999 Gulf Stream Sun Voyager M-8362
Diesel Pusher Cummings 275hp
Slide Out
Having fun traveling.
TNTraveler is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 10:53 PM   #3
jshelley13
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Default

I will get back w/ you on the make?...meanwhile I am talking w/ gulfstream , & hopefully someone else will respond....thks Jim
jshelley13 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 08:39 PM   #4
jshelley13
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Default

my awning is a weather pro by A&E systems....weather pro says the following...when I roll it out it might be going out or extending too far?, also check the elect connections, & make sure that it rolls up evenly....Jim Creech @ gulfstream says the power comes from the house batteries...in the next few days, I plan on checking these out?, will let you all know, meanwhile if anyone has any input pls share it w/ me...thks. Jim
jshelley13 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 02:40 PM   #5
GO BLUE
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: CAPE CORAL
Posts: 93
Default

I would unroll my awning too far and it would fill with water and would not dump or bend one side I called A & E and they said unroll and roll back up so that awning would be taunt.....when it did fill up with water it would not roll back.....if you use a pushbroom and push the water off from the bottom it will then work....water froze in awning last year in daytona played heck getting all the ice off.......jim k
__________________
07 TOURMASTER T40B M/B 330 ALLISON 6 SP...... TOAD TOYOTA 4RNR or SCION XB
...AND WRIGLEY THE COCKER SPANIEL
GO BLUE is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 10:13 PM   #6
jshelley13
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Default

thks jim k, I will take heed, Jim
jshelley13 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 07:44 PM   #7
David Bott
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Hilton
Posts: 382
Default

Slow awning roll is usually either low battery power or a motor going bad. Usually it is power related. (from what I have seen and people I have spoken with.) How are your house batteries? When are you trying to roll it? Are you plugged in on shore power, running the Gen, or have the coach running? I ask for it could be a low power issue if your batteries are not charging as needed when one of those is active.

Just tossing out thoughts.
__________________
David
----------------------
'08 Tour Master T40B
MBE900 Diesel (Mercedes)
08' Saturn Outlook Toad
"To Boldly Go...Because We Can!"
http://www.OutsideOurBubble.com
David Bott is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2010, 10:38 PM   #8
jshelley13
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Default

thks david, I just replaced my hse batteries, & same thing happened, will check out connections....is there any way I can check the motor?thks jim
jshelley13 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 08:26 AM   #9
David Bott
Senior Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Hilton
Posts: 382
Default

Hard to test the motor in the awning as the motor is in the roll of the awning. and the awning moves. How you usually test a motor is to see how much voltage drop their is, at the motor, when running. The higher the voltage drop, the more motor is trying to work. It should not drop more than 1v if running as it should. Example...my 10 amp water pump drops only .3 volts or so when running.

Side note...A voltage drop can also mean poor, damaged, etc wiring. Wire must be the propor guage for the application and amp draw.

But it will be hard to test either way.

Hope this may help.
__________________
David
----------------------
'08 Tour Master T40B
MBE900 Diesel (Mercedes)
08' Saturn Outlook Toad
"To Boldly Go...Because We Can!"
http://www.OutsideOurBubble.com
David Bott is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 07:28 PM   #10
jshelley13
Member
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 79
Default

thks david, will check it out....jim
jshelley13 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Automatic Awning Dirtball Travel Trailers 3 12-25-2015 06:05 PM
Possible issue with my Awning... Sunny Class C 0 06-15-2014 01:14 PM
Awning sensor pchicky Class C 5 04-17-2009 05:51 PM
Awning use? daveg48 5th Wheels 2 05-15-2007 07:05 AM
Which new awning? gsadmin Class A 8 03-06-2007 05:14 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:46 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.