Gulf Stream Owners RV Forum
 


Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 03-11-2019, 02:14 PM   #1
Truck55
New Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 26
Default Speed odometer 04 sun voyager

My newest problem with my 04 sun voyager. The speedometer just quit working. Took it camping in Jan and it was working fine. Took it to gas it up on Friday and it just didnít work.

Now Iím old and the old cars that I used to work on had a cable from dash to transmission.

Anyone ever had this problem? And does anyone know. If it still uses a cable or something else.? I know new cars with digital and analog speedometers probably donít use just a plain old cable

Any help would be appreciated
Truck55 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 04:53 PM   #2
RayChez1
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,076
Default

Quote:
Originally Posted by Truck55 View Post
My newest problem with my 04 sun voyager. The speedometer just quit working. Took it camping in Jan and it was working fine. Took it to gas it up on Friday and it just didnít work.

Now Iím old and the old cars that I used to work on had a cable from dash to transmission.

Anyone ever had this problem? And does anyone know. If it still uses a cable or something else.? I know new cars with digital and analog speedometers probably donít use just a plain old cable

Any help would be appreciated
What chassis do you have? Is it diesel or gasoline motor home. Need more information to see if somebody might be familiar with that chassis. I am almost positive that they do not use a cable anymore.
__________________
2002 Gulf Stream Scenic Cruiser
2018 Buick Envision Essence
Neway Freightliner chassis
Aventa II Blue Ox
RayChez1 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 05:59 PM   #3
Truck55
New Member
 
Join Date: Mar 2018
Posts: 26
Default

It’s.a ford chassis. Also I just changed my coach battery. Not sure if that matters or not
Truck55 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2019, 08:09 PM   #4
RayChez1
Senior Member
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,076
Default

Not sure, but if it is electronic it probably is a vss sensor on the transmission that is bad.
__________________
2002 Gulf Stream Scenic Cruiser
2018 Buick Envision Essence
Neway Freightliner chassis
Aventa II Blue Ox
RayChez1 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 07:36 AM   #5
Yellowdog
New Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
Default

I had this problem when I owned a Winnie. The very same thing happened. Nothing worked. I did some research on line and found that Ford has a recall on a small part that signals the cruise control, which is connected to the speedometer. They will take your money and tell you that its not covered if you go to a Ford dealership. Took mine to my trusted RV service place and they knew exactly what I was talking about. I would suggest that you look up recalls on Fords. You will find it with a bit of time. I'm sorry that I don't remember exactly where to look, it was years ago and I don't own that RV any longer. But I do remember I started there. Good luck.
Yellowdog is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 08:07 AM   #6
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 318
Default

It's either;
1. The fuse, usually 15 amp, down in the fuse box by the drivers feet.
2. Speed sensor on the rear differential.
Hopefully it's just the fuse. If it's the speed sensor then carefully remove it and take it down to the Ford dealer and get a replacement.
__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is online now   Reply With Quote
Old 03-18-2019, 03:37 PM   #7
J79 Engine
New Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: West Chester, Ohio
Posts: 10
Default

Quote:
Originally Posted by Truck55 View Post
My newest problem with my 04 sun voyager. The speedometer just quit working. Took it camping in Jan and it was working fine. Took it to gas it up on Friday and it just didn’t work.

Now I’m old and the old cars that I used to work on had a cable from dash to transmission.

Anyone ever had this problem? And does anyone know. If it still uses a cable or something else.? I know new cars with digital and analog speedometers probably don’t use just a plain old cable

Any help would be appreciated
If it is your entire dash that stopped working then it could mean you need it repaired or replaced. A few years ago there was historical posts stating SunVoyagers electronic dash would go blank and there was a company who replaces them or repairs them if possible. My dash was acting up but after I found my starter was shorting into the electrical system and we replaced the starter every else went back to normal. The dealer had no clue stating my batteries were bad. I replaced the batteries but 3 months later I had electrical fluctuations in the dash and difficult slow starting unless I used the by pass start switch. Knock on wood, we have not had a problem with our 2005 38 ft gas 3 slide, SunVoyager, work horse chasi.
__________________
If we can't fly we rather be RVing
Long Live the J79 Turbojet engines
J79 Engine is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 06:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.