Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 11-12-2018, 12:52 PM   #1
Robsav1969
New Member
 
Robsav1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
Default Generator issue

Hey there everyone
I bought this Gulf Stream Ultra 30' er recently. The previous owner rarely used the generac generator but it was all in working order when I bought it. Fresh oil...fresh gas. Starts right up. I had been running the generator nightly for a few weeks....running the AC the Tvs etc. One day I noticed that the AC power wasn't working. Tvs...Microwave....none of the outlets. I checked the fuses on the generator and at the converter box....I checked the 2 gfci outlets but neither would reset. When I plugged the unit into a wall outlet everything works. Even the GFCI outlets

Ive done some searching....first I heard of the ATS switch...Ive looked everywhere on this thing and cannot find it anywhere.

Then I read something about ot losing the slight electromagnetic charge or something. Not too sure about that one.

Then something about the voltage regulator.

Does anyone have any idea where I should look? The generator starts and runs fine....just no juice to the AC power outlets.
Robsav1969 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2018, 12:28 PM   #2
Big Shasta
Member
 
Big Shasta's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Panama City Beach
Posts: 60
Default

There will be an AC output breaker on the generator. check that and see if it's tripped.

If that isn't it, then yeah, I'd check for power at the transfer switch...when you find it.

The electromagnetic charge issue won't be the problem since it was just producing power. That happens with a long period of non use.
__________________
2006 Gulf Stream Crescendo 8356
First Timers!
Big Shasta is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2018, 01:01 PM   #3
Robsav1969
New Member
 
Robsav1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
Default

Thanks for the reply. Yeah...there are two breakers on the generator. Went back and forth with all the breakers. I need to find that ATS ! Urgh
Robsav1969 is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2018, 01:24 PM   #4
Frutza
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 133
Default

Also check your a.c. units, do you have a inverter? My inverter supplies every 110 outlet but air conditioners , in other words, if the a.c. units work,check the breakers on the inverter, if you dont have one, back to the transfer switch, your shore power cord will lead to your transfer switch. A lot of times the relay pins will arc together so they won't transfer, this is from unuging or turning the generator off with a load.
My transfer switch has open relays and you can push on the relay arms to see if there stuck. NOW IF YOU DO THIS MAKE SURE ALL-ALL POWER IF REMOVED. Shore power unplugged and genny off.
__________________
Mike & Becky
2005 Crescendo 8356
Frutza is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2018, 02:22 PM   #5
Robsav1969
New Member
 
Robsav1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
Default

Oh sweet! Ok will trace the shore power cord. Yes...theres one AC...I dint think theres an inverter just a converter....Im starting to think the ATS is under the seat where the fusebox is....that would make sense actually. Thanks so much for your help!!!
Robsav1969 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2018, 11:52 AM   #6
bmoj
New Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 4
Default

My ATS is attached to the back of the convertor which is under our bed.
bmoj is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2018, 01:01 PM   #7
stevenbeam
New Member
 
Join Date: Apr 2018
Location: Walkerton, IN
Posts: 6
Default

I recently had a similar problem with my Generac 7500 Generator in my 2006 Gulf Stream Tour Master T40. The voltage regulator was the problem. Now that it has been replaced, my generator is producing the electricity needed to run everything.


Steve Beam
stevenbeam is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2018, 02:59 PM   #8
Robsav1969
New Member
 
Robsav1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
Default

Thanks. Ill check that next its been cold and rainy here for a few days so Ive been slack about repairing it.
Robsav1969 is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2018, 11:08 PM   #9
bmoj
New Member
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 4
Default

What year is your Ultra? I have a 05 Ultra Supreme.



I had my ATS replaced that's why I know where it is.
bmoj is offline   Reply With Quote
Old 11-19-2018, 11:14 PM   #10
Robsav1969
New Member
 
Robsav1969's Avatar
 
Join Date: Nov 2018
Posts: 6
Default

Its a 2000 Ultra ...
Robsav1969 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.