Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-21-2010, 08:16 PM   #1
Kenkolen
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Miami Fl
Posts: 26
Default best way to hook up in motion satellite to tvs

I have a 2006 Yellowstone DP, I have the Sony surround sound with the av selector. Has anyone experienced installing a satellite dish to the two tvs?
__________________
Neal
Miami Fl
GS 2006 Yellowstone 8356
Kenkolen is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 05:11 AM   #2
tarheel
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 161
Default

Kenkolin-
I hope you get an answer, I just decided to connect my new Direct TV service in my Tour Master which I believe has the same set up as yours. So, I'll be waiting on a reply to your question.

Dick
__________________
2007 Tourmaster T 40 A
Toad - 2011 GMC Sierra 4X4 extended cab
tarheel is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 06:37 AM   #3
GO BLUE
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: CAPE CORAL
Posts: 93
Default

I have direct tv .in motion .....one box.. hooked up to 4 tv's just plug and play...jim k
__________________
07 TOURMASTER T40B M/B 330 ALLISON 6 SP...... TOAD TOYOTA 4RNR or SCION XB
...AND WRIGLEY THE COCKER SPANIEL
GO BLUE is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 08:00 AM   #4
Kenkolen
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Miami Fl
Posts: 26
Default

Did you install it? Where did you run your wires through, from the roof, drilling through to each tv location?
__________________
Neal
Miami Fl
GS 2006 Yellowstone 8356
Kenkolen is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 02:18 PM   #5
GO BLUE
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: CAPE CORAL
Posts: 93
Default

Unfortunately mine came prewired in each area jim k
__________________
07 TOURMASTER T40B M/B 330 ALLISON 6 SP...... TOAD TOYOTA 4RNR or SCION XB
...AND WRIGLEY THE COCKER SPANIEL
GO BLUE is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 02:30 PM   #6
Kenkolen
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Miami Fl
Posts: 26
Default

I have the cabinet with the AV Switch box and the Sony Sourround sound, is that what you are refering to by prewired?
__________________
Neal
Miami Fl
GS 2006 Yellowstone 8356
Kenkolen is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 03:36 PM   #7
GO BLUE
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: CAPE CORAL
Posts: 93
Default

Yes in that cabinet on the wall there should be a coax connection that says satellite in........that connects to your direct tv box...then you connect the box to you av distributor using the white red and yellow cables.....do you have a satelite on the roof????? jim k
__________________
07 TOURMASTER T40B M/B 330 ALLISON 6 SP...... TOAD TOYOTA 4RNR or SCION XB
...AND WRIGLEY THE COCKER SPANIEL
GO BLUE is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 03:47 PM   #8
GO BLUE
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: CAPE CORAL
Posts: 93
Default

If you dont have a sat on roof you can buy a portable dish at camping world look in you bays by the electric and it shoud have a "satellite in" coax fitting...once you find that and hook up all cables you will have to find the satellite by moving the dish...here in fla I have to aim over the southwest you can go into set up on direct tv once you get that screen...jim k....Im leaving work and will look at forum when I get home......
__________________
07 TOURMASTER T40B M/B 330 ALLISON 6 SP...... TOAD TOYOTA 4RNR or SCION XB
...AND WRIGLEY THE COCKER SPANIEL
GO BLUE is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2010, 04:03 PM   #9
Kenkolen
Junior Member
 
Join Date: May 2010
Location: Miami Fl
Posts: 26
Default

I will be installing an in motion satellite on the roof. It has two outputs for each television. I have a schematic that Gulf Stream sent me, there is the AVS100 switch box but it only has one SAT input.
I guess I could use the vcr for tv 1 and sat for tv 2. Do you know I could put both directtv boxes in this cabinet. I would just have to get up to change the channel at the box. I wonder if there are ir remotes that work on different frequencies then I could put sensors in the bedroom and in over the drivers seat tv.
I could e mail you the schematic, I don't know how to upload it.

Neal
Miami Fl
__________________
Neal
Miami Fl
GS 2006 Yellowstone 8356
Kenkolen is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2010, 07:12 AM   #10
GO BLUE
Member
 
Join Date: Jul 2007
Location: CAPE CORAL
Posts: 93
Default

I only use 1 cable from my dish..the av box controls what tv gets what signal...1 can be on direct 1 on dvd and 1 on batwing all all 4 on the same thing...I bought an IR remote from radio shack 1st kit was transmitter and receiver for $40 then I bought xtra transmitters for $20 each put them in bedroom and outside bay...I have 11 tvs at home with 7 direct boxes but I can change any tv with remotes jim k
__________________
07 TOURMASTER T40B M/B 330 ALLISON 6 SP...... TOAD TOYOTA 4RNR or SCION XB
...AND WRIGLEY THE COCKER SPANIEL
GO BLUE is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Direct TV hook up JimBonnie A/V Gear 1 11-23-2013 11:07 AM
TV Hook UP Cakeman A/V Gear 2 08-30-2010 10:50 PM
Intstalling In Motion Satellite Kenkolen A/V Gear 0 06-17-2010 07:37 AM
Rocking motion when leveling jacks are down Journey Class A 14 05-17-2007 10:39 AM
TV while in motion? Plemons Class A 5 01-11-2007 09:06 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 01:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.