Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 10-09-2018, 01:02 PM   #1
Gt1954
New Member
 
Gt1954's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Freeport
Posts: 8
Default 1999 Bigfoot jacks won't work

The last time we camped, the leveling jacks would not work. I could hear the solenoids click, but no pumps. Bigfoot customer service's only suggestion was that batteries must be fully charged. I have checked this, they read charged. Any other suggestions?
__________________
1999 Sun Voyager 8348 V10
Gt1954 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2018, 03:10 PM   #2
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 209
Default

Did you check the pump reservoir dipstick?
__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 09:49 AM   #3
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 209
Default

Looks like they can't even find their way back here let alone find their dipstick! I was looking forward to learning more about these levelers because we have them also. Ours have worked great the whole time we owned the motorhome. Just drift off the switch a tiny bit once in a while.
__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2018, 05:47 PM   #4
Gt1954
New Member
 
Gt1954's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Freeport
Posts: 8
Default Dipstick

Sorry but I do not get to check emails everyday. My Bigfoot levelers are separate units on each jack and do not have a central reservoir with a dipstick.
__________________
1999 Sun Voyager 8348 V10
Gt1954 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 07:16 AM   #5
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 209
Default

Might help;
__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 08:44 AM   #6
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 209
Default

High amp resettable relay for the system(mine is in a different location):


__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 08:49 AM   #7
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 209
Default

Basic troubleshooting guide;
http://nebula.wsimg.com/cb7bc4c09b8c...&alloworigin=1
__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is offline   Reply With Quote
Old 10-12-2018, 11:03 PM   #8
MrT
New Member
 
Join Date: Oct 2018
Location: Poulsbo
Posts: 7
Default

My guess is that you’ve solved this problem by now but there is a leveling system isolation solenoid located in your electrical compartment. I’ve had to replace this solenoid numerous times. It’s easy to diagnosis with a simple continuity tester to determine if there is power across this solenoid when it is enegised. Numerous times I’ve had to jump this solenoid with jumper cables in order to get 12v power to the jacks.
MrT is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 12:09 PM   #9
Gt1954
New Member
 
Gt1954's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Location: Freeport
Posts: 8
Default

Thanks for the suggestions Restorium. My unit has separate pumps on each jack, no common pump and reservoir. I have had the breaker trip once before and I have already checked that. I have not had the time or weather for me to get back to the problem yet. I will post the answer to my problem when I have had more time. Thanks for all suggestions, Greg
__________________
1999 Sun Voyager 8348 V10
Gt1954 is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2018, 12:25 PM   #10
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 209
Default

I bet we have exactly the same set up since we both have 99's. Do yours ever drift off the switch and give you a red light? Just tap the switch and you get a green light.
__________________
1999 Sunsport with Ford Chassis
Restorium is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.