Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 09-30-2019, 03:24 AM   #1
Glenna
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Default Battery Issues

Our new BT Crusier will not start after sitting a couple days. Installed a new battery and it still does it. We are not leaving anything turned on. Any idea what is causing this. Nothing in the coach runs off this battery, just the Ford.
Glenna is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 10:58 AM   #2
Sudsy
Senior Member
 
Sudsy's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
Location: Mechanicsville, Md.
Posts: 442
Default

Try disconnecting the positive battery cable and using an ammeter see how much current is being drawn with the ignition switch off. The radio memory and maybe some other small things draw current even with the switch off. If the draw is minimal (less than 1 amp) I say you got a bad "new Battery". It happens.



Be careful as most multi-meters are only rated for 2 amps or less in the current (amp) mode.



Also if you take it to an Autozone or NAPA store they will check it all out usually for free.



Sudsy
__________________
2005 Sun Voyager Workhorse W24 with 8.1 ltr Chevy. Allison 2100 transmission. Full body paint.
Sudsy is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2019, 11:36 AM   #3
Glenna
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Default

We will give it a try, thanks
Glenna is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 11:44 AM   #4
bmojmhs
New Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 12
Default

Do you have a battery switch on the dashboard that allows you to start your engine with the house batteries? It's the momentary contact switch with the battery symbol on it. Hold it down while you crank the engine.
bmojmhs is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 11:56 AM   #5
Glenna
New Member
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 4
Default

Yes it works fine. Something is draining the chassis battery. Put 2 new ones in and the battery is not the issue
Glenna is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 03:36 PM   #6
bmojmhs
New Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 12
Default

Is it brand spanking new or used and new to you?
bmojmhs is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2019, 04:59 PM   #7
dgl2005
New Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 7
Default

Your chassis battery has various draws whether using it or not due to the electronics in the system. We had the same problem in our 2016 BT after about six months and found the battery itself was defective with two dead cells. After installation of the new battery, the problem disappeared
dgl2005 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
battery

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 02:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
×