Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 06-17-2018, 07:11 AM   #1
butter
New Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: napanoch, ny
Posts: 14
Default Onan micorquiet 4000 starts but does not run

My generator is 10 years old with about 30 hours on it. It starts when I hold down the start button but dies when I release it. I checked the ignition spark and it is good in the start mode but no spark when I release the start button.
Also when I crank it there is no voltage in the 110v power output line.
Thank you for your advice.
butter is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2018, 06:33 AM   #2
Restorium
Senior Member
 
Restorium's Avatar
 
Join Date: Apr 2018
Posts: 164
Default

Sounds like it could be the low oil pressure shut down. It could be low on oil or just a bad oil pressure sensor.

The start switch bypasses the low oil pressure function. You can try to hold the switch longer to build some oil pressure. Or you can unhook the sensor. It's best to make sure the unit has oil pressure so it doesn't destroy itself while running with no oil pressure. Basically you need to determine if the problem is electrical or oil pressure related.
Restorium is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 07:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.