Free 7 Day Trial RV GPS App RV Trip Planner Campground Reviews RV Maintenance Free 7 Day Trial ×
Gulf Stream Owners RV Forum
 


Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
 
Old 04-27-2021, 07:24 AM   #1
PaddlePAT
New Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 27
Default Speaker not working...

New Vintage Cruiser 19RBS. One of the interior speakers is not working. Took the speaker out and the wires are indeed connected. How do I remove the radio from the cabinet so I can check the rear connections?

Thanks.
PaddlePAT is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2021, 10:50 AM   #2
tmbrwlvs
New Member
 
tmbrwlvs's Avatar
 
Join Date: Nov 2020
Posts: 4
Default

I have a 2019 Cabin Cruiser 24RBS. If the radios are similar, I took a plastic painting spatula & was able to gently pry the plastic molding loose on each side of the radio. Once I got it stated, I used the spatula as a protector to the surface & used a butter knife (non serrated ) to pry the trim molding completely off, being careful not to break the plastic prongs holding it in place. Once off you can access the screws holding radio in place. The trim will snap back in place when finished. Hope this helps...
tmbrwlvs is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 03:58 PM   #3
THenne1713
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Memphis
Posts: 424
Send a message via AIM to THenne1713 Send a message via Yahoo to THenne1713
Default

Did you check that L/R and Front/Rear Faders are set to mid-point?
__________________
THenne1713
2000 Conquest LE 6266, Class-C on 99-E450SD, 6.8, 2v, V-10
THenne1713 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2021, 04:33 PM   #4
BryanL21
New Member
 
Join Date: Sep 2020
Location: Chattanooga
Posts: 19
Default

If your camper is new, and if possible, I would let your dealer handle this under the warranty. If you go tearing into it and don’t get the job done you may have voided the warranty on that repair. That said, these stereo units are very low end and notoriously problematic. Your stereo may be defective and the speaker actually fine. All the more reason to let your dealer sort it out.
BryanL21 is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2021, 09:48 AM   #5
PaddlePAT
New Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 27
Default

I have an appt with a dealer next month to have this looked at. I'd really like to avoid it if this is something as simple as a wire not plugged in.
PaddlePAT is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2021, 01:43 AM   #6
THenne1713
Senior Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Memphis
Posts: 424
Send a message via AIM to THenne1713 Send a message via Yahoo to THenne1713
Default

Quote:
Originally Posted by PaddlePAT View Post
I have an appt with a dealer next month to have this looked at. I'd really like to avoid it if this is something as simple as a wire not plugged in.
and the answer? Did you check that Left/Right and Front/Rear Fader Controls on the Radio are set to mid-point so that all four +speakers work?
__________________
THenne1713
2000 Conquest LE 6266, Class-C on 99-E450SD, 6.8, 2v, V-10
THenne1713 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2021, 10:23 AM   #7
PaddlePAT
New Member
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 27
Default

I fixed it. Figured out how to remove the stereo and found out that a speaker wire was disconnected.

What great Quality Control GS has...
PaddlePAT is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2021, 12:06 PM   #8
RY469
Member
 
RY469's Avatar
 
Join Date: Apr 2021
Posts: 71
Default PDI

That should have been caught by the dealership you bought the unit from during PDI (Pre-delivery Inspection). Shame on them.
RY469 is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2021, 06:31 AM   #9
Henry111
New Member
 
Join Date: Dec 2020
Posts: 29
Default

I installed BOSS speaker after blowing the factory speakers in our new RV after the second time out... the Jensen radio put out too many watts for the 2 x 50 watt speakers that came from factory. It's compact enough to fit in tight places versatile full function did not need to install an amp was able to install in 20 minutes in a homemade project. Was blown away at how awesome it sounds.
Henry111 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2021, 07:13 AM   #10
SallyRay
New Member
 
Join Date: Nov 2021
Posts: 1
Default

Have you tested to see if the wiring is still in good condition, i.e. is the circuit complete.
just a thought.
SallyRay is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -5. The time now is 12:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
×